Populære kredittkort

Vi nordmenn liker å skryte av at vi er et av verdens rikeste land, likevel er det veldig mange i Norge som eier et kredittkort. Mer enn en halv million nordmenn hadde i 2019 et kredittkort med løpende rente, men hvis man bruker kortet fornuftig kan det ha mange fordeler. Sparebanken Vest tilbyr for eksempel kredittkort uten årsavgift, les mer på spv.no.

Det er også mange andre banker som har gunstige kredittkort. Har man et godt kundeforhold til banken, vil man ofte få et godt tilbud på kredittkort i samme bank hvor man har lønnskontoen sin. Noen kredittkort er likevel mer populære enn andre, på grunn av fordelsprogrammer, bonusordninger og spesielt gode tilbud. I denne artikkelen skal vi se nærmere på noen av disse kortene.

Re:member

Re:member tilbyr forbrukslån og kredittkort, og er EnterCard sitt varemerke. Med et Re:member kortet får man både økonomisk fleksibilitet og en rekke fordeler som man ikke oppnår ved å bruke et vanlig bankkort. Kredittkortet har ingen årsavgift, og gir kunden hele 45 dagers rentefri kreditt. Man kan oppnå gode rabatter i mer enn 200 butikker ved å bruke dette kortet når man handler på nett.

Hvis man ikke har fast reiseforsikring er det gull verdt å bruke Re:member-kortet til å betale for reisen. Hvis man betaler mer enn 50 % av reisen med kortet får man nemlig gratis reise- og avbestillingsforsikring med på kjøpet. Ved å betale et mindre beløp i året kan man også kjøpe Trygghetspakken, som er forsikringer som blant annet dekker tap ved ID-tyveri og egenandel ved skade på leiebil.

Norwegian-kortet

Mange nordmenn sverger til Norwegian-kortet mye på grunn av cashback-ordningen som følger med kortet. Hvis man betaler med et Norwegian kort er det nemlig slik at man får inntil 10 % CashPoint-opptjening hos Norwegian, i tillegg til 1 % cashback på varekjøp opp til 100 000 per kalenderår (0,5 % opptjening på bruk over 100 000).

På denne måten kan man enkelt spare opp penger til den neste ferien, bare ved å bruke kredittkortet når man handler. CashPoint er på en måte valutaen som Norwegian bruker. 1 CashPoint er lik 1 krone ved kjøp av selskapets flybilletter. Reise og avbestillingsforsikring er selvfølgelig også inkludert i kortet, og det er også her gebyrfrie varekjøp og inntil 45 dager med rentefrihet.

Ikano VISA

Ikano Bank er en bank som har spesialisert seg på forbrukslån, betalingskort og refinansiering. De har også et godt spesialtilbud til kunder som handler på IKEA, som heter IKEA Kort. Dette kan man lese mer om på denne nettsiden. Ikanos vanlige kort er kalt Ikano Visa, og med dette kortet får man som forbruker en rekke fordeler som faste rabatter, betalingsutsettelser og betalingsbeskyttelse.

Betalingsutsettelse på kjøp over 2 500 kroner gir ekstra fleksibilitet ved behov. Ikano tilbyr også det de kaller Ikano Betalingsbeskyttelse, som gir en ekstra trygghet i uforutsette situasjoner som arbeidsledighet eller langvarig sykdom. Kredittkortet er gebyrfritt ved normal bruk, og gir brukeren månedlige rabatter på produkter som interiør, flybilletter eller klær og sko. Kortet er selvfølgelig gebyrfritt, og gir en rentefri betalingsutsettelse på hele 50 dager.

Finn det beste kredittkortet

Når man skal finne det beste kredittkortet, så må man se på hvilke individuelle behov man har og hva kortselskapet kan tilby. Hvis man for eksempel reiser mye med fly, vil Norwegian-kortet være et innlysende førstevalg. Har man kjøpt ny bolig og trenger nytt kjøkken og nye møbler kan Ikano Bank dekke disse behovene. Re:member er et godt «all round»-kredittkort som passer bra hvis man handler mye på nett.

Samtidig bør man selvfølgelig også sammenligne hvilken rente kredittkortet har, og antall dager med rentefrihet. Forbrukerrådet har utviklet nettsiden Finansportalen, som er et uavhengig nettsted som lar forbrukerne sammenligne bla. eksempel lån, forsikring, pensjon og aksjefond. Her kan du enkelt fylle ut inntekt og alder, og få opp en oversikt som sammenligner de ulike kredittkortene på markedet.

Kort oppsummert

  • Gebyrfrie kort
  • Rabatter og cashback
  • Lav rente

Konkurransen på markedet har blitt veldig stor i de senere årene. Dette har ført til at stadig flere kredittkort kommer med goder som cashback, bonuser og rabatter. Betaler man til forfall kan man dermed spare penger på å bruke kredittkort. Velg alltid et gebyrfritt kort med lavest mulig rente. På denne måten kan man maksimere utbyttet, og betale minst mulig i renter og gebyrer.